Produkty spożywcze bio, mąki bezglutenowe, produkty dla cukrzyków.
Ekologiczne Suszone Morele bez Glutenu 400g Najlepsze do: bezpośredniego spożycia, musli, jogurtówWartość energetyczna: 285 kcal/100 gWażne: duża zawartość błonnika
Najlepsze do: kanapek, sałatek, jogurtów, musliNie zawiera: glutenu, nawet w śladowej ilościWażne: dzienne spożycie nie powinno przekraczać 15 gZawiera: błonnik, proteiny, witaminy, antyoksydanty
Ryż arborio to wyjątkowa odmiana ryżu o lekko zaokrąglonych ziarnach, idealnie nadająca się do risotto, tradycyjnej włoskiej potrawy, serwowanej w północnych regionach tego kraju.
Wśród znawców czerwony ryż ceniony jest przede wszystkim za niepowtarzalny smak oraz działanie sprzyjające zdrowiu. Korzystnie oddziałuje nie tylko na pracę serca, ale także na barwę skóry i wzrok.
Ryż jaśminowy to gatunek ryżu długoziarnistego, który hodowany jest przede wszystkim w Tajlandii i wykorzystywany w kuchni azjatyckiej. Jedną z jego charakterystycznych cech jest lekko słodkawy zapach przypominający jaśmin - to stąd wzięła się nazwa.
Ekologiczne płatki z płaskurki. Płatki z płaskurki nadają się idealnie na śniadanie jako musli lub jako dodatek do różnych wypieków. Ziarno płaskurki płatkowane jest bezpośrednio przed pakowaniem, nie poddawane żadnym procesom uszlachetniającym, nie zawierają środków konserwujących.
Prażony bób solony pozwoli na odrobinę przyjemności podczas wieczornych seansów. Jego smak całkowicie odbiega od smaku zwykłego bobu, dlatego jest coraz bardziej rozpowszechniany.
Prażony bób solony pozwoli na odrobinę przyjemności podczas wieczornych seansów. Jego smak całkowicie odbiega od smaku zwykłego bobu, dlatego jest coraz bardziej rozpowszechniany.
Prażony bób solony pozwoli na odrobinę przyjemności podczas wieczornych seansów. Jego smak całkowicie odbiega od smaku zwykłego bobu, dlatego jest coraz bardziej rozpowszechniany.
Figi są znane już od starożytności. Są owocami figowca, drzewa obecnie uprawianego w krajach śródziemnomorskich oraz w Azji. Owoce są ciemnofioletowe, purpurowe lub czarne. Niezwykła uroda liści sprawia, że figowce często służą jako ozdoba ogrodów. Chętnie sadzone są także w doniczkach
Orzechy brazylijskie posiadają łagodny smak i ciekawą konsystencję, dzięki dużej zawartości tłuszczów. Już dwa orzechy dziennie wystarczą, aby pokryć dobowe zapotrzebowanie organizmu na selen. Mogą stanowić przekąskę na każdy dzień.
Orzechy laskowe ze względu na swój wyjątkowy aromat doskonale smakują spożywane samodzielnie w formie zdrowej, naturalnej przekąski. Doskonale sprawdzają sie także w roli dodatku do wypieków, lodów, sałatek i różnego rodzaju deserów
Rodzynki doskonale smakują jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek itp.
Orzechy nerkowca świetnie smakują zarówno spożywane samodzielnie w formie przekąski, jak i jako dodatek do różnego rodzaju potraw i deserów
Suszone śliwki mogą być spożywane surowe lub przetworzone. Stanowią składnik wielu potraw w kuchniach całego świata, w tym kuchni polskiej.
W kuchniach europejskich daktyle są substytutami cukru, z uwagi na fakt, że są słodkie. Zalewa się je wrzątkiem i rozgniata widelcem. Powstała w ten sposób pasta jest dodawana do ciast, lodów i deserów. Z uwagi na dużą zawartość potasu spożywanie daktyli jest wskazane po intensywnym wysiłku fizycznym.
Sprawdzą się jako dodatek do wytrawnych sałatek, słodkich owsianek i koktajli, idealne do spodów do ciast jak i do dekoracji.
Zastosowania inne: Stosowany zewnętrznie (po dodaniu olejku rycynowego) jest bardzo pomocny w przypadku zmian zwyrodnieniowych stawów (kolan, łokci, biodra, kręgosłupa).
Jest to naturalnie mętny sok wytworzony z buraków kiszonych, które poddaje się tłoczeniu na prasie . Uzyskany sok, odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.
Jest to naturalnie mętny sok wytworzony z buraków kiszonych, które poddaje się tłoczeniu na prasie . Uzyskany sok, odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.
Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Charakteryzuje się lekko bursztynowym, mętnym kolorem, przyjemnym jabłkowym zapachem i naturalnie występującym osadem. Polecany ocet to produkt rolnictwa ekologicznego posiadający certyfikat, który potwierdza jego jakość(AGRO BIO...