Agar Agar 100g, naturalny środek żelujący Zobacz większe

Agar Agar 100g, naturalny środek żelujący

Ocena 
mpn3223

24,90zł brutto

Agar-agar wykorzystywany jest jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji na przykład ptasiego mleczka, galaretek, dżemów, pasztetów, jaj, sałatek, ryb czy mięs, a także w kosmetyce. Jest doskonałą galaretką, która nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej.

Więcej szczegółów

Udostępnij

Agar-agar wykorzystywany jest jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji na przykład ptasiego mleczka, galaretek, dżemów, pasztetów, jaj, sałatek, ryb czy mięs, a także w kosmetyce. Jest doskonałą galaretką, która nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej.

Agar Agar wytwarzany jest z krasnorostów (wyspecjalizowanych glonów), wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii. Tradycja stosowania go w kuchni Japońskiej sięga około połowy XVII w.

Agar Agar sam w sobie jest produktem bezzapachowym i bezsmakowym, nie zmienia zatem smaku potraw. Natomiast w 70% składa się z błonnika pokarmowego, co daje szybsze uczucie sytości. Produkty z Agar-Agar polecane mogą być osobom na diecie.

Agar Agar przybiera formę żelu w temperaturze pokojowej. Jest odporny na wysokie temperatury i rozpuszcza się dopiero przy 85 - 100C. Czas tężenia jest znacznie szybszy niż tradycyjnej żelatyny.

Składniki: 100% agar-agar

Sposób użycia: Jedną łyżeczkę od herbaty agaru należy rozpuścić przez 10 minut w 300ml płynu, a następnie gotować (ze szczyptą soli) przez 10-22 minut. Wymieszać ze składnikami, które chcemy żelować i wstawić do lodówki do stężenia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.

Masa netto: 100 g

Kraj pochodzenia: Japonia

Producent: NatVita

Moja Zielarnia w Poznaniu oferuje naturalne preparaty i mieszankami ziołowe - zapraszamy!

Bądź pierwszym który napisze opinię!

Napisz opinię
Agar Agar 100g, naturalny środek żelujący

Agar Agar 100g, naturalny środek żelujący

Agar-agar wykorzystywany jest jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji na przykład ptasiego mleczka, galaretek, dżemów, pasztetów, jaj, sałatek, ryb czy mięs, a także w kosmetyce. Jest doskonałą galaretką, która nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej.

30 innych produktów w tej samej kategorii: