Olej koperkowy tloczony na zimno nieoczyszczony 100 ml Zobacz większe

Olej koperkowy tloczony na zimno nieoczyszczony 100 ml

21,90zł brutto

Skład kwasów tłuszczowych to w 80-90% kwasy jednonienasyconenie, w tym 70-80% kwas petroselinowy. W swoim składzie zawiera również kwas oleinowy 6-10% i kwas linolowy 5-9%. Kwas petroselinowy stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i odpowiedzialny jest za uelastycznianie skóry.

Więcej szczegółów

Udostępnij

est olejem tłoczonym z nasion kopru.

Olej ma zabarwienie ciemno zielone i smak typowy dla rośliny kopru.

Skład kwasów tłuszczowych to w 80-90% kwasy jednonienasyconenie, w tym 70-80% kwas petroselinowy. W swoim składzie zawiera również kwas oleinowy 6-10% i kwas linolowy 5-9%. Kwas petroselinowy stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i odpowiedzialny jest za uelastycznianie skóry.

W kuchni bardzo ciekawie komponuje się do sosów i zup, jako naturalna przyprawa.

Olej podobnie jak sama roślina kopru wykazuje właściwości wiatropędne.

Polecany jest jako naturalny środek łagodzący wzdęcia.

Ze względu na intensywny smak stosuje się go raczej niewiele – kroplami.

 

Napisz opinię

Olej koperkowy tloczony na zimno nieoczyszczony 100 ml

Olej koperkowy tloczony na zimno nieoczyszczony 100 ml

Skład kwasów tłuszczowych to w 80-90% kwasy jednonienasyconenie, w tym 70-80% kwas petroselinowy. W swoim składzie zawiera również kwas oleinowy 6-10% i kwas linolowy 5-9%. Kwas petroselinowy stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i odpowiedzialny jest za uelastycznianie skóry.

30 innych produktów w tej samej kategorii: