Producent: Nat Vita
P3115
39,90zł brutto
brutto
Palmy kokosowe rosną w Południowo – Wschodniej Azji oraz Północno – Zachodniej części Ameryki Południowej.
Ze świeżych orzechów kokosowych pozyskiwany jest olej kokosowy stosowany z powodzeniem w kuchni do smażenia, gotowania oraz pieczenia.
Dzięki zawartym nasyconym kwasom tłuszczowym, olej jest odporny na wysokie temperatury oraz utlenianie. Posiada wiele właściwości.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
olej kokosowy bezzapachowy BIO - środek spożywczy
Olej powstaje z wyciskanego miąższu.
Zapach z oleju kokosowego został wytrącony za pomocą pary wodnej.
Podczas tego procesu karmelizują sie cukry, które następnie są oddzielane od oleju, a sam olej pozbawiany jest typowego kokosowego zapachu.
Zawiera wiele cennych składników.
1) Coconut jest w 100% ekologiczny.
2) Opakowany w szkło, które nie wchodzi w reakcje z olejem.
3) Jest bezwonny, dlatego ma szersze zastosowanie w porównanie z zapachowym.
4) Nie jest wybielany.
Olej kokosowy to naturalny tłuszcz powstały z miąższu orzecha kokosowego.
W temp. do 20st. C olej przybiera postać stałą o kolorze białym, stąd nazywany czasem masłem kokosowym.
W ciepłym otoczeniu olej robi się płynny, przeźroczysty lub delikatnie żółty.
Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje sie do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie, nadaje potrawom orientalny charakter.
Skład: 100% olej kokosowy
masa netto 900ml
6 innych produktów w tej samej kategorii: