Olej z Marakuji 30ml kosmetyczny Zobacz większe

Olej z Marakuji 30ml kosmetyczny

Ocena 
mpn2633

22,90zł brutto

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone, a także w witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o właściwościach przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowych.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Udostępnij

Naturalny Olej z Marakuji 30ml kosmetyczny

BUTELECZKA Z APLIKATOREM W POSTACI PIPETY 30 ml

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone, a także w witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o właściwościach przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowych.

Naturalny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone (kwas linolowy), a także w witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Był wykorzystywany od setek lat przez plemiona z Amazonii. Ten oryginalny i egzotyczny olej słynie z bogatej zawartości bioflawonoidów jak i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 6. Nadają one olejowi właściwości odmładzające. Olej ten regeneruje i odżywia skórę oraz włosy delikatne i suche nie przetłuszczając ich. Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o właściwościach przeciwstarzeniowych i przecwzmarszczkowych. Łatwo się wchłania i ma właściwości uspokajające skórę. Jest naturalnym emolientem i antyoksydantem.

Działanie oleju z marakui:

  • nawilżające i ochronne,
  • poprawia elastyczność skóry,
  • reguluje wydzielanie sebum,
  • spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • witamina K stymuluje krzepnięcie, działa znakomicie na cerę naczynkową, na trądzik różowaty i zaczerwienienia,
  •  regeneruje i przywraca warstwę lipidową,
  • zmniejsza stany zapalne skóry, - skwalen, główny element powierzchni skóry, ma właściwości zmiękczające i przeciwutleniające, - karotenoidy i flawonoidy przeciwdziałają wolnym rodnikom.

Polecany w szczególności do cery naczynkowej i skłonnością do trądziku różowatego dzięki zawartości witaminy C i K.

Moja Zielarnia w Poznaniu oferuje naturalne preparaty i mieszankami ziołowe - zapraszamy!

Bądź pierwszym który napisze opinię!

Napisz opinię
Olej z Marakuji 30ml kosmetyczny

Olej z Marakuji 30ml kosmetyczny

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone, a także w witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o właściwościach przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowych.

30 innych produktów w tej samej kategorii: