Etja Olej Ze Słodkich Migdałów 50Ml Zobacz większe

Etja Olej Ze Słodkich Migdałów 50Ml

Producent: ETJA

Ocena 
mpn1850

17,50zł brutto


Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, neutralny, nie powoduje alergii.

Może też być sam stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd.  

Więcej szczegółów

Udostępnij

ETJA OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50ML

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/ 

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/ 

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi częściowej rafinacji. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.


Olej ze słodkich migdałów zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E.   Zastosowanie Olej migdałowy jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu. Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy.   Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, neutralny, nie powoduje alergii. Może też być sam stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd.   Ze względu na swe działanie uelastyczniające świetnie zapobiega powstawaniu rozstępów a także zmniejsza już istniejące. W związku tym szczególnie polecany jest kobietom w ciąży i osobom odchudzającym się. Najlepiej jest wcierać go tuż po kąpieli, kiedy skóra jest rozgrzana.


Efekty stosowania: 

  • Nawilża oraz pogrubia włosy ·
  • Zmniejsza wypadanie włosów ·
  • Likwiduje podrażnienia ·
  • Poprawia wygląd włosów ·
  • Likwiduje rozstępy ·
  • Odmładza skórę      

Sposób użycia:   Do twarzy: kilka kropli na dłonie i lekko rozetrzyj aby go rozgrzać. Nakładaj na twarz kolistymi ruchami, pozostaw na kilka minut. Do włosów: olejek wmasować w mokre włosy na całej ich długości, następnie trzymaj pod przykryciem przez 20 minut. Następnie spłucz letnią wodą. Do ciała: Można stosować jako dodatek do żelu kąpielowego lub mydła.


SPOSÓB UŻYCIA - OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę

  • polecany szczególnie do demakijażu

  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę

  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .
Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

POCHODZENIE
Włochy

 

Napisz opinię
Etja Olej Ze Słodkich Migdałów 50Ml

Etja Olej Ze Słodkich Migdałów 50Ml

Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, neutralny, nie powoduje alergii.

Może też być sam stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd.  

6 innych produktów w tej samej kategorii: