Narum Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" 30 kapsułek Zobacz większe

NARINE Narum Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" 30 kapsułek

Producent: NARINE

Ocena 
mpn4151

51,90zł brutto


Produkt jest wskazany:

Jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii, w potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit o bakterie Lactobacillus, przy długotrwałym stresie.

Więcej szczegółów

Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2 w formie kapsułek służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych i jest znany od 5 tys. lat w jednym z górskich rejonów Armenii, zawiera naturalny bukiet bakterii, które żyją ze sobą w symbiozie.

Produkt jest wskazany:

    jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii,
    w potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit o bakterie Lactobacillus,
    przy długotrwałym stresie.

Składniki:

    Lactobacillus delbrueckii,
    Lactobacillus helveticus,
    Lactococcus lactis ssp. Lactis,
    Streptococcus salivarius ssp. Thermophiles,
    Lactobacillus delbrueckii ssp. Lactis,
    Lactobacillus rhamnosus,
    Lactococcus lactis,
    Lactococcus lactis ssp. Cremoris,
    Lactococcus lactis ssp. Lactis,
    Streptococcus salivarius,
    Lactobacillus bulgaricus,
    Lactobacillus acidophilus,
    Lactobacillus salivarius,
    Lactobacillus plantarum,
    Lactobacillus streptococcus,
    Streptococcus thermophiles,
    Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus,
    Lactobacillus casei,
    Bifidobacterium bifidum,
    Bifidobacterium longum,
    otoczka kapsułki:
    substancja żelująca - guma gellan,
    substancja glazurująca - hydroksypropylometyloceluloza.

Zalecana porcja dzienna:

    Dorośli i dzieci powyżej 12 lat: 3-4 kapsułki dziennie, 15-20 min przed posiłkiem,
    Dzieci w wieku od 6 do 12 lat: 1-2 kapsułki dziennie, 15-20 min przed posiłkiem,
    Dzieci w wieku od 3 do 6 lat: 1 kapsułka dziennie po rozpuszczeniu w napoju 15-20 min przed posiłkiem.


Czas przyjmowania:
Dla optymalnego efektu zaleca się przyjmować przez 5-6 tygodni.

Sposób użycia:
Kapsułki należy przyjmować 15-20 minut przed posiłkami z ½ szklanki napoju o temperaturze pokojowej (najlepiej z mlekiem, poza sytuacjami nietolerancji produktów mlecznych). Można otworzyć kapsułkę i rozpuścić jej zawartość w napoju. Dzieci do lat 6 mogą przyjmować produkt tylko po rozpuszczeniu w napoju. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie spożywać przy nadwrażliwości na składniki produktu. Kobiety w ciąży i karmiące powinny spożywać preparat po konsultacji z lekarzem.

Warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 10 °C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Tylko na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności  bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.


Producent:
NARUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Świeradowska 47
02-662 Warszawa

NARINE

Levon Akopovich Erzinkyan naukowiec i wynalazca, twórca Mikrobiologii Technicznej w Armenii. Wyróżniał go nieskończony ładunek energii, entuzjazm i ogromna miłość do życia.
Levon Erzinkyan był niezwykle wszechstronną i erudycyjną osobą. Flora i fauna, przemysł i rolnictwo, kraje i narody, historia i literatura - wydawało się, że nie ma takiej dziedziny ludzkiej wiedzy, w której nie byłby dobrze zorientowany. Był naukowcem i encyklopedystą, znał kilka języków (ormiański, rosyjski, gruziński, niemiecki), potrafił grać na ludowych instrumentach muzycznych.
Produkt powstał w 1964 roku po narodzinach wnuczki profesora o imieniu Narine. Ponieważ naukowiec badał bakterie acidophilus, wziął do analizy smółkę dziewczynki i tam znalazł bakterie nie występujące nigdzie w przyrodzie, bakterie od człowieka dla człowieka.

Już w 1966 roku bakterie Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine zostały przyjęte przez władze jako obowiązkowe do dodawania do mleka w szpitalach dziecięcych, jako produkt bardzo szybko i bez skutków ubocznych wspomagających zdrowie dzieci.

Ale nie byłoby takiej popularności i szerokiego zastosowania, gdyby nie jeden przypadek. Czteroletnia wnuczka Narine znalazła się na intensywnej terapii z powodu ostrej infekcji jelitowej i dysbakteriozy. Leczenie nie pomagało, wnuczka nie otrzymywała szans na przeżycie, naukowiec zmuszony zaczął podawać wnuczce bakterie które cały czas testował. Dało to pozytywny rezultat, a dziecko otrzymało drugie życie. Po tej sytuacji probiotyk otrzymał oficjalną nazwę Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.

Badania wykonywane w Moskwie, Chabarowsku, Rydze i na Ukrainie wykazały ogromną szerokość i różnorodność stosowania, a zakres stosowania jest tak obszerny, że szczep Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine umieszczono w kompleksowym leczeniu chorych na raka, białaczkę czy Aids, a łącznie w 15-tu zaleceń metodycznych. Szczep jest częścią programu rosyjskiej „Healthy Eating" - listy produktów rekomendowanych dla każdego Rosjanina zdrowego i chorego. Produkt wielokrotnie uznawany za najlepszy produkt mleczny w Japonii, Korei oraz krajach byłego ZSRR.

Więcej informacji o historii i produktach znajdziesz na stronie producenta z Aremenii http://mynarine.am
Napisz opinię
NARINE Narum Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" 30 kapsułek

NARINE Narum Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" 30 kapsułek

Produkt jest wskazany:

Jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii, w potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit o bakterie Lactobacillus, przy długotrwałym stresie.

10 innych produktów w tej samej kategorii: