Promocja Zakwas Carska 500 ml zakwas prof Bołotowa tzw carska wódka Zobacz większe

Zakwas Carska 500 ml zakwas prof Bołotowa tzw carska wódka

Ocena 
mpn4065

71,90zł brutto

-15,10zł

87,00zł brutto

Zakwas Carska 500 ml zakwas prof Bołotowa
Pomaga utrzymać odpowiednie pH soku żołądkowego, wspomagając procesy trawienia zwłaszcza białek. Wspomaga stymulację żołądka do produkcji soków żołądkowych o odpowiednim PH (0,9–3,0 PH). Zalecana do stosowania wspomagająco w zgadze i niestrawności.

Więcej szczegółów

Udostępnij

Zakwas Carska 500 ml zakwas prof Bołotowa

 Znaczenie soków żołądkowo-jelitowych w organizmie
Obecnie mówi się dużo o jakości soków żołądkowych, mało kto wspomina o ilości jaką organizm powinien ich produkować.

Człowiek w ciągu dnia powinien wytwarzać 10-12 litrów soków żołądkowo-jelitowych. Płynna część tych soków jest filtrowania z krwi i wsiąka z powrotem do krwi w dolnej części jelita. Sok ten, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niedobór soków skutkuje zanikiem tkanki kostnej i mięśniowej.

Brak właściwej ilości soków żołądkowo-jelitowych może doprowadzić do depresji, chorób nerwowych i psychicznych, zaburzeń trawienia i funkcjonowania układu sercowego naczyniowego, skurczu mięśni gładkich, osteoporozy, chorób autoimmunologicznych, anoreksji.

Odpowiednie wysokie stężenie kwasu solnego w żołądku jest niezbędne do prawidłowego trawienia, które znacząco wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Soki żołądkowo-jelitowe poprawiają „jakość krwi” przez co działają antyseptycznie i zapobiegają przerostowi bakterii i grzybów w organizmie.

Dlaczego Carska

Doskonałym rozwiązaniem na poprawę funkcji organizmu jest „carska wódka”, która znana jest od ponad 200-300 lat, którą wspomagali się przy obfitych ucztach Carowie Wielkiej Rosji. Stosując systematycznie „Carską Wódkę” zwaną, także Zakwasem żołądkowym Bołotowa stymulujemy żołądek do produkcji soków żołądkowych o odpowiednim PH (0,9-3,0 PH).

W związku z tym „Carska wódka” jest stosowana w wielu dolegliwościach, które związane są z chorobami autoimmunologicznymi m.in. stwardnienie rozsiane (SM), zespół przewlekłego zmęczenia, choroby Hashimoto i Gravesa-Basedowa, cukrzyca insulinozależna, reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, zesztywniające zapalenie stawów, polimialgia reumatyczna, zespół Sjögrena, bielactwo, zapalenie wielomięśniowe, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry (AZS). Może ona być również stosowana zapobiegawczo.

Skład

Skład „Carskiej” – ewaluował przez dziesiątki lat obecnie funkcjonujący cztero-składnikowy przepis, składający się z kwasu solnego, siarkowego, octu winnego i tabletek nitrogliceryny jest mocno niekompletny. Sam Bołotow po wielu latach przyznał i odkrył w starych księgach Carskiej Rosji, że skład może różnić się znacznie w zależności od potrzeb organizmu. Różnice polegały na doborze odpowiednich ziół w zależności od dolegliwości organizmu. „Prawdziwy” skład ma ponad 20 składników, który zawiera miedzy innymi aminonokwasy, złoty wąs, ekstrakt z winogron i wiele innych ziół w zależności od dolegliwości. Sam proces produkcyjny wymaga kilku tygodni
macerowania.

Skład

woda
ekstrakt z winogron
ekstrakt z dzikiej róży
kłącze rdestu japońskiego
złoty wąs
mieszanina kwasów nieorganicznych wg receptury Bołotowa.


Dawkowanie

Jeśli stosujemy profilaktycznie najlepiej wziąć 2 razy dziennie: zaraz po przebudzeniu oraz przed obiadem po 1 łyżce stołowej (10 ml). Na duże „dolegliwości” „Carską wódkę” zaczynamy pić podczas każdego posiłku 5ml (łyżeczka do herbaty) przez 7 dni. Następnie zwiększamy do 10 ml (łyżka stołowa), także podczas każdego posiłku przez 10 dni. Docelowo Carską pijemy 4 razy dziennie, po przebudzeniu na czczo i przed każdym posiłkiem po 10-20 ml. Można również stosować środek doraźnie w przypadku zgagi czy niestrawności (przejedzenia) – 1 łyżka łagodzi sytuację.

Bołotow zaleca, abyśmy słuchali swojego organizmu i wybrali czy odpowiada nam picie Carskiej w trakcie posiłku czy przed. Istotne jest abyśmy zrozumieli jak ważne jest odpowiednie zakwaszenie żołądka przy problemach typu zgaga, refluks. Substancje zawierające inhibitory pompy protonowej nie łączymy ze spożywaniem Carskiej.
Z praktycznych wskazówek – warto odmierzyć w kieliszku ile ma interesująca nas dawka i pić z niego Carską .

Moja Zielarnia w Poznaniu oferuje naturalne preparaty i mieszankami ziołowe - zapraszamy!

Bądź pierwszym który napisze opinię!

Napisz opinię
Zakwas Carska 500 ml zakwas prof Bołotowa tzw carska wódka

Zakwas Carska 500 ml zakwas prof Bołotowa tzw carska wódka

Zakwas Carska 500 ml zakwas prof Bołotowa
Pomaga utrzymać odpowiednie pH soku żołądkowego, wspomagając procesy trawienia zwłaszcza białek. Wspomaga stymulację żołądka do produkcji soków żołądkowych o odpowiednim PH (0,9–3,0 PH). Zalecana do stosowania wspomagająco w zgadze i niestrawności.

30 innych produktów w tej samej kategorii: