Producent: SOLGAR
P3004
131,00zł brutto
brutto
Spośród różnych postaci białka Solgara zdecydował się na białko serwatkowe, ponieważ ma ono najwyższą wartość biologiczną (BV) – najpowszechniej stosowana metoda pomiaru jakości białka – spośród wszystkich białek występujących w naturze.
Serwatka jest lepsza niż białka jajek, soja, kazeina i laktoalbumina. Jest jednym z najbogatszych, naturalnych źródeł aminokwasów (BCAA)
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
Whey To Go Białko serwatki naturalny smak czekoladowo kakaowy
Aby zachować dobre zdrowie wszyscy musimy spożywać białko, ponieważ zawiera ono aminokwasy stanowiące budulec dla naszego ciała.
Mimo, że białka znajdują się w większości pokarmów – zarówno pochodzenia zwierzęcego jak i roślinnego – nie wszystkie białka są pod względem żywieniowym równowarte.
Białko, które zawiera odpowiednie ilości wszystkich dziesięciu podstawowych aminokwasów określa się jako białko o wysokiej jakości.
Organizm człowieka nie może wytworzyć dziesięciu wspomnianych aminokwasów (histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan i walina), muszą być więc one dostarczone w diecie.
Pokarmy pochodzenia zwierzęcego, takie jak mięso, drób, jajka i mleko uważane są za źródła wysokiej jakości białka, w przeciwieństwie do warzyw, którym zwykle białka brakuje lub zawierają tylko niewielkie ilości podstawowych aminokwasów.
Spośród różnych postaci białka Solgara zdecydował się na białko serwatkowe, ponieważ ma ono najwyższą wartość biologiczną (BV) – najpowszechniej stosowana metoda pomiaru jakości białka – spośród wszystkich białek występujących w naturze.
Serwatka jest lepsza niż białka jajek, soja, kazeina i laktoalbumina.
Jest jednym z najbogatszych, naturalnych źródeł aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA).
Jest również potężnym źródłem laktoalbuminy i jedynym źródłem białka zawierającym immunoglobuliny.
Jest powszechnie wiadomo, że oba te związki są istotne dla właściwego działania układu immunologicznego.
Również ważny jest stosunkowo wysoki poziom wapnia w serwatce – około dwukrotnie większy niż kazeinie.
Co więcej, białko serwatkowe jest całkowicie naturalnym źródłem białka pochodzącego z mleka, które nie zawiera laktozy i jest niskotłuszczowe i niskokaloryczne.
Whey to go Solgara są wysoce skutecznymi i zaawansowanymi naukowo suplementami białek.
Wytwarzane są z mieszaniny trzech, w wyjątkowy sposób produkowanych koncentratów białka.
Każdy z procesów produkcji – wymiana jonowa, mikrofiltracja oraz hydroliza, dodają Whey to go zawartości aminokwasów, lepszych możliwości wchłaniania oraz wykorzystania białka przez organizm.
Whey to go Solgara są również wzbogacone o dwa cenne składniki: L-Glutaminę w wolnej postaci oraz dodatkowe BCAA, również w postaci wolnej.
L-Glutamina jest aminokwasem najpowszechniej występującym w organizmie, odgrywającym kluczową rolę w metabolizmie oraz utrzymaniu mięśni.
Ponadto, L-Glutamina pomaga chronić i zapobiegać utracie masy mięśniowej w przypadkach urazów lub dużych obciążeń.
BCAA, a w szczególności izoleucyna, leucyna i walina są podstawowymi aminokwasami zaangażowanymi w dostarczanie alternatywnego paliwa pozwalającego na zachowanie tkanki mięśniowej w warunkach stresu oraz metabolizmu mięśni.
Jest też potężnym źródłem energii dla organizmu w przypadkach urazów, zabiegów chirurgicznych, zaburzeń funkcji wątroby, infekcji i gorączki.
Informacje alergiczne: zawiera mleko i soję
Odpowiedni dla wegetarian.
Nie zawiera sztucznych substancji słodzących.
Skład:
Składnki porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia 34 gramów (1 płaska miarka):
Izolat białka serwatki poddanej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym* (z mleka)................................ 16,97 g
Fruktoza (z buraków)
Koncentrat białka serwatki poddanej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym* (z mleka)......................... 4,28 g
Kakao holenderskie, czekolada, wanilia i aromat masła Butter Buds
L-glutamina..................................................................................................................................... 1216 mg
Aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach w wolnej postaci (leucyna, walina, izoleucyna)..................... 364 mg
(ok. 121 mg każdego aminokwasu w jednej porcji)
Trójglicerydy o średniej długości łańcucha............................................................................................ 68 mg
* Zawiera beta-laktoglobulinę, alfa-laktoalbuminę, glikomakropeptydy kazeinowe, immunoglobulinę, albuminę surowicy wołowej, pozostałe kazeiny, peptydy serwatkowe i laktoferynę.
Naturalne substancje pomocnicze:
Substancja wypełniająca: lecytyny (sojowe)
Substancja zagęszczająca: guma celulozowa
Dawkowanie: 34 gramy (1 płaska miarka) dziennie
Opakowanie: 454 gramy
Zapewnia kurację: 13 dni
10 innych produktów w tej samej kategorii: