SWANSON Health Products
P1556
55,00zł brutto
brutto
Słodzik stołowy w proszku na bazie glikozydów stewiolowych
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
Słodzik stołowy w proszku na bazie glikozydów stewiolowych
1 porcja 1g (½ łyżeczki) | % realizacji dziennego zapotrzebowania RDA | |
Kalorie | 0kJ/0kcal | * |
Białko | 0g | * |
Węglowodany ogółem w tym cukry | <1g 0g | * |
Tłuszcz ogółem | 0g | * |
Błonnik | <1g | * |
Sód | 0 | * |
Stevia ekstrakt (Stenia rebaudiana) (liście) | 90mg | * |
Składniki: Stevia, Fibersol™-2, rozpuszczalny błonnik, inulina.
Sposób użycia: Użyj 1g (1/2 łyżeczki) do słodzenia kawy, herbaty czy wypieków. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
UWAGA: jest to produkt do żywności, zawierający substancję słodzącą
Najlepiej spożyć przed upływem 2 lat od daty produkcji (Mfg date): (miesiąc, rok): przy kodzie paskowym.
Nowość na rynku suplementów diety Swanson Stevia Extract to ekstrakt z rośliny Stevia rebaudiana. Stewia to rodzaj rośliny astrowatej, występuje w Ameryce Południowej i Środkowej. Od stuleci stosowana jest jako naturalny i zdrowy słodzik napojów i potraw. Stewia to roślina o bardzo wysokiej zawartości związków słodzących, a przy tym charakteryzuje się bardzo niską kalorycznością w porównaniu do tradycyjnego cukru. Ważnym efektem spożywania stewii jest jej prozdrowotne działanie: stewia charakteryzuje się zdolnością do obniżania ciśnienia krwi, a także wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Stewiozyd zawarty w stevii jest około 300 razy słodszy od normalnego białego cukru, przy czym zawartość stewiozydu w roślinie to ok. 10%. Tani suplement diety Swanson Stevia jest stabilny w temperaturze do 190 stopni C (nadaje się do pieczenia) i chemicznie w szerokim zakresie pH (do kwaśnych potraw). Nie jest źródłem fenyloalaniny, więc może być stosowany przez chorych na fenyloketonurię. Stewia jest lepsza niż cukier i dużo zdrowsza, posiada szerokie spektrum właściwości zdrowotnych.
Zalety stosowania stewii - suplement diety pochodzenia roślinnego - Swanson Stewia:
Produkt naturalny - 300 razy słodszy od cukru, a przy tym 0 kalorii.
Suplement diety odporny na wysoką temperaturę (do 200 °C) - może być używany do pieczenia i gotowania.
Stewia jest stabilna w kwaśnych i zasadowych płynach (pH 3-9), dlatego z powodzeniem może być dodawana do potraw.
Całkowicie bezpieczny preparat, nie powoduje niepożądanych skutków ubocznych.
Działanie i zastosowanie taniej odżywki wspierającej zdrowie - Swanson Stevia Extract.
Roślinny suplement diety Swanson Stevia Extract to naturalny słodzik, który nie powoduje podniesienia poziomu cukru we krwi u ludzi chorych na cukrzycę, nie powoduje również zjawiska hipoglikemii (niedocukrzenia) przy utrzymywaniu zarazem normalnego poziomu glukozy we krwi (zgodnie z zaleceniami lekarzy diabetyków okresowa zmiana słodzików jest obowiązkowym warunkiem prawidłowej profilaktyki chorych na cukrzycę). Stosowanie stewii ponadto obniża ciśnienie tętnicze oraz wspomaga utratę nadwagi. Stewiozydy zawarte w suplemencie wykazują działanie bakteriobójcze i grzybobójcze oraz przeciwzapalne oraz stymulujące układ immunologiczny. W Paragwaju i Brazylii stewię stosuje się w pierwszej kolejności jako lek na cukrzycę. Stewia - naturalny słodzik doskonale nadaje się jako alternatywa dla cukru i innych, niezdrowych, sztucznych słodzików. Ze względu na to, że nie ulega rozkładowi do temp. 200 st. C można ją z powodzeniem stosować do gotowania i wypiekania ciast.
Produkt wart swojej ceny. Towar bardzo dobrej jakości.
Serdecznie polecam zakupy.
5 innych produktów w tej samej kategorii: