*Olej ze Słodkich Migdałów 100ml. Profarm Zobacz większe

*Olej ze Słodkich Migdałów 100ml. Profarm

13,90zł brutto

Olej migdałowy otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion drzewa migdałowego – odmiany słodkiej.

Olej ze słodkich migdałów posiada bursztynową barwę oraz delikatny zapach. 

Więcej szczegółów

Udostępnij

Olej migdałowy - kosmetyk

Olej migdałowy otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion drzewa migdałowego – odmiany słodkiej.

Olej ze słodkich migdałów posiada bursztynową barwę oraz delikatny zapach.

Używany jest do produkcji perfum, mydeł, kremów, balsamów, preparatów do włosów czy olejków do masażu.

Olej z migdałów, ze względu na swe właściwości natłuszczające, zmiękczające i wygładzające, jest używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, skłonnej do podrażnień.

 

Charakteryzuje się dużą zawartością kwasu oleinowego oraz linolowego, które mają szczególnie silną zdolność zmiękczania naskórka i wzmacniania lipidowej bariery ochronnej skóry. Należy do najstarszych olejów kosmetycznych. Chronić butelkę przed światłem. 
 

 

Wskazania: do pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, skłonnej do podrażnień.
Sposób użycia: masaż olejem najlepiej zrobić wieczorem po kąpieli.
Składniki aktywne: 100% olej migdałowy. 

Napisz opinię

*Olej ze Słodkich Migdałów 100ml. Profarm

*Olej ze Słodkich Migdałów 100ml. Profarm

Olej migdałowy otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion drzewa migdałowego – odmiany słodkiej.

Olej ze słodkich migdałów posiada bursztynową barwę oraz delikatny zapach. 

30 innych produktów w tej samej kategorii: