My Vita
P2829
29,90zł brutto
brutto
Algi Spirulina to wysuszone glony, które występują w czystych głębinach morskich i przez wielu są nazywane zielonym złotem lub wodnym żeń-szeniem.
Spirulina pozwala zachować wysoki poziom energii i sił witalnych, pomaga w zmęczeniu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
Algi Spirulina to wysuszone glony, które występują w czystych głębinach morskich i przez wielu są nazywane zielonym złotem lub wodnym żeń-szeniem.
Spirulina pozwala zachować wysoki poziom energii i sił witalnych, pomaga w zmęczeniu.
Spirulina zawiera:
● 3900% więcej beta karotenu niż karotka
● 2300% więcej żelaza niż szpinak
● 375% więcej białka niż tofu
● 300% więcej wapnia niż mleko
Produkt o działaniu wzmacniającym organizm i pobudzającym system immunologiczny. Zawiera niebieskozielone algi, bogate w wiele witamin, składników mineralnych i wszystkie niezbędne aminokwasy. Jest pełnowartościowym dodatkiem do diety, szczególnie polecany jako istotny składnik diety wegetariańskie
Zastosowanie:
Zawiera tak dużą koncentrację substancji odżywczych, że nie można porównać jej z żadną inną rośliną.
Glony, do których należą m.in. niebieskozielona spirulina, zawierają wiele czynnych związków, niezbędnych do wzrostu i regeneracji komórek.
Duża zawartość pełnowartościowego białka (ok. 60-70%) czyni z nich cenny dodatek do diet wegetariańskich.
Niedobór białka w pokarmach może doprowadzić do zahamowania rozwoju fizycznego i intelektualnego oraz zmniejszenia odporności na choroby zakaźne.
Kolejnym atutem glonów jest prawie kompletny zestaw witamin i składników mineralnych.
Te proste rośliny zawierają m.in. wszystkie witaminy z grupy B, w tym witaminę B12, (co czyni glony jeszcze cenniejszym pokarmem dla wegetarian), beta-karoten, zeaksantynę, witaminy C, E oraz K.
To naturalne źródło dobrze przyswajalnego przez organizm żelaza, potasu, wapnia, siarki, jodu oraz pierwiastków śladowych, takich jak mangan, cynk i krzem.
Duża zawartość składników mineralnych niweluje zakwaszenie organizmu i przywraca równowagę kwasowo- zasadową.
Spirulina posiada zdolność odtruwania organizmu z metali ciężkich i innych toksyn.
Zawiera bardzo rzadki kwas gamma-linolowy (GLA), w naturze wyłącznie w kobiecym pokarmie i niektórych olejkach roślinnych, np. w olejku z wiesiołka czy ogórecznika, kwas linolowy, witaminę B12, żelazo, kwasy RNA i DNA, silne antyoksydanty, zielony chlorofil, niebieski barwnik, fitocjanin oraz ponad piętnaście karotenoidów, w tym najbardziej znany ß-karoten, którego jest w spirulinie 10 krotnie więcej niż w marchwi.
To tylko niektóre ze składników, które świadczą o wysokich walorach zdrowotnych spiruliny.
Dzięki swojemu unikalnemu składowi, spirulina od dziesiątek lat jest wykorzystywana w profilaktyce i wspomaganiu leczenia wielu chorób.
W pierwszym rzędzie nauka potwierdziła niezwykłą skuteczność stosowania spiruliny w walce z różnymi infekcjami, zaczynając od grypy czy wirusa odry, a kończąc na niezwykle groźnym wirusie HIV.
Dzięki dużej zawartości związków mineralnych, spirulina niweluje zakwaszenie organizmu i przywraca równowagę kwasowo-zasadową oraz posiada zdolność odtruwania organizmu z metali ciężkich i innych toksyn.
Przyjmowanie spiruliny obniża poziom "złego" cholesterolu, a zwiększa poziom frakcji HDL, czyli "dobrego cholesterolu".
Spirulina wykazuje silne działanie krwiotwórcze - poprzez pobudzanie szpiku kostnego, ulega przyspieszeniu proces powstawania zarówno białych, jak i czerwonych krwinek.
Obecność bardzo łatwo przyswajalnego żelaza, korzystnie wpływa na produkcję hemoglobiny - czerwonego barwnika krwi, który jest odpowiedzialny za transport tlenu w naszym organizmie.
Produkt wart swojej ceny. Towar bardzo dobrej jakości.
Serdecznie polecam zakupy.
6 innych produktów w tej samej kategorii: