Manuka Health New Zealand Limited
P2385
439,00zł brutto
brutto
Największy, kilogramowy słoik Miodu Manuka MGO™ 400+. Certyfikat MGO™ 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na bardzo wysokim poziomie: co najmniej 400 mg/kg. Stężenie tej substancji w innych miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
Występujące tylko w niektórych miodach Manuka wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem ich unikatowych właściwości:
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 1000g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.
Naukowo potwierdzone właściwości
Przez długi czas unikatowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło właściwości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową prezycją.
Te same badania naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.
Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Produkt | Methylglyoxal, mg/kg |
Miód Manuka | 30-800 + |
Inne miody | 0-10 |
Inne produkty żywnościowe | 0-50 |
Produkt wart swojej ceny. Towar bardzo dobrej jakości.
Serdecznie polecam zakupy.
6 innych produktów w tej samej kategorii: