Producent: Manuka Health New Zealand Limited
P2384
266,00zł brutto
brutto
Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 400+ 500 g to najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce.
Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+).
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Niezwykle wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem cennych właściwości miodu Manuka: wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.
Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Naukowo potwierdzone właściwości Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach.
Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.
Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Z powyższych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.
Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg.
W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.
Naukowcy badających właściwości Miodu Manuka MGO™ zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Produkt Methylglyoxal, mg/kg Miód Manuka 30-800 + Inne miody 0-10 Inne produkty żywnościowe 0-50
10 innych produktów w tej samej kategorii: