Producent: Manuka Health New Zealand Limited
P2091
206,00zł brutto
brutto
Miód Manuka - NAJZDROWSZY MIÓD NA ŚWIECIE
Bardzo korzystny wpływ na układ pokarmowy wzmacnia odporność organizmu pomocny w utrzymaniu zdrowej skóry
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
Informacje podstawowe
Miód Manuka MGO™ 550+ 250 g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka.
Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™ 550+).
Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem trwałych i cennych właściwości miodu Manuka: pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Naukowo potwierdzone właściwości Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii.
Z początku wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, w właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.
Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008 (zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: rozmowa z prof. Henle w języku polskim)
Z powyższych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.
Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Produkt Methylglyoxal, mg/kg Miód Manuka 30-800 + Inne miody 0-10 Inne produkty żywnościowe 0-50
6 innych produktów w tej samej kategorii: