Promocja Miód Manuka MGO 400+ 250g Zobacz większe

Miód Manuka MGO 400+ 250g

137,00zł brutto

Miód Manuka - NAJZDROWSZY MIÓD NA ŚWIECIE zastosowanie:

  Bardzo korzystny wpływ na układ pokarmowy wzmacnia odporność organizmu pomocny w utrzymaniu zdrowej skóry

Więcej szczegółów

Udostępnij

Informacje podstawowe

  Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 400+ 250 g to jeden z najczęściej kupowanych produktów w naszym sklepie.

Najkorzystniejsza relacja stężenia methylglyoxalu do ceny, w małym słoiku.

Bardzo wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+). 

  Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:   wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry  

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.

Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

  Naukowo potwierdzone właściwości   Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach.

Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.

Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

  „Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008   (zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

  Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg.

Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

  Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

  Produkt Methylglyoxal, mg/kg Miód Manuka 30-800 + Inne miody 0-10 Inne produkty żywnościowe 0-50

Napisz opinię

Miód Manuka MGO 400+ 250g

Miód Manuka MGO 400+ 250g

Miód Manuka - NAJZDROWSZY MIÓD NA ŚWIECIE zastosowanie:

  Bardzo korzystny wpływ na układ pokarmowy wzmacnia odporność organizmu pomocny w utrzymaniu zdrowej skóry

30 innych produktów w tej samej kategorii: