Nowy Kolagen z Błony jaja kurzego 100g. Zobacz większe

Kolagen z Błony jaja kurzego 100g.

Ocena 
mpn4095

69,00zł brutto

Jest białkiem, stanowiącym podstawowy element tkanki łącznej utrzymującej bądź podtrzymującej inne tkanki ciała takie jak: skóra, kości, ścięgna, organy wewnętrzne, mięśnie, chrząstki i naczynia krwionośne. Stanowi on ok. 25% wszystkich białek obecnych w ciele. 

Więcej szczegółów

Udostępnij

KOLAGEN Z BŁONY JAJA KURZEGO – SUPLEMENT DIETY W KAPSUŁKACH

Nasza firma po wielu latach badań opracowała technologię pozyskiwania BŁON (membrama z jaj kurzych). Błony pozyskane naszą technologią uzyskały najwyższą jakość, oraz posiadają między innymi tak ważne dla organizmu składniki jak:

KOLAGEN
Błona jajowa znajduje się pomiędzy białkiem jaja, a wewnętrzną warstwą skorupy mineralnej. Błony jajowe składają się z włókien białkowych pomiędzy albuminą, a wewnętrzną powierzchnią skorupy mineralnej. Białka charakteryzują się dużym stężeniem argininy, kwasu glutaminowego, metioniny, histydyny, proliny, dermatanu i siarczanu dermatanu oraz kolagenu, który jest szeroko stosowany jako surowiec w przemysłach: farmaceutycznym, kosmetycznym, biomedycznym i żywnościowym. Jest białkiem, stanowiącym podstawowy element tkanki łącznej utrzymującej bądź podtrzymującej inne tkanki ciała takie jak: skóra, kości, ścięgna, organy wewnętrzne, mięśnie, chrząstki i naczynia krwionośne. Stanowi on ok. 25% wszystkich białek obecnych w ciele. Posiada wysoką odporność na zrywanie. Produkcja kolagenu spada wraz z wiekiem, pojawiają się zmarszczki, a skóra staje się cieńsza, słabsza, suchsza i mniej odporna.
Jak dotąd kolagen był izolowany głównie ze skór i kości pochodzenia wołowego i wieprzowego. Jednak po pojawieniu się znacznej liczby przypadków encefalopatii gąbczastej u bydła oraz pryszczycy u świń, te źródła są uważany za potencjalnie groźne dla zdrowia i życia człowieka. Stąd kolagen pochodzący z błon jajowych stanowi alternatywę. Ponadto w przeciwieństwie do kolagenu z innych źródeł charakteryzuje się on tym, że praktycznie nie powoduje alergii, a także tym, że jego właściwości nie odbiegają znacząco od właściwości kolagenu ssaków, jest więc dla ludzi bardzo bezpieczny pod względem biologicznym.

HIALURONAN
Błony jajowe zawierają spore ilości hialuronanu, nazwa hialuronan obejmuje zarówno kwas hialuronowy jak i jego sole -hialuroniany np. hialuronian sodu. Jest to najwyższy poziom hialuronanu znaleziony w tkankach. Występuje on miedzy innymi w mazi stawowej, a także w ciałku szklistym oka. Odgrywa bardzo ważną rolę w ciele ludzkim. Nadaje elastyczność stawom, będąc naturalnym smarem, a także stabilizuje ciśnienie płynu wewnątrz oka. Ma również istotną rolę w kontroli przepuszczalności pomiędzy komórkami, w trakcie podziału komórek. Kwas hialuronowy ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia. Wygładza, poprawia elastyczność, ujędrnia. Kwas hialuronowy znajduje się w filmie łzowym, gdy jego stężenie zmniejsza się  na przykład w skutek noszenia szkieł kontaktowych, wówczas mamy do czynienia z suchością oka. Stąd jest on niezastąpiony w preparatach do oczu. Bierze udział w procesie tworzenia się kości, ze względu na wyjątkowo silne wiązanie przez niego jonów wapnia. Błony pozyskiwane naszą metodą stanowią nowy początek surowcowy do mechanochemicznego otrzymywania fosforanów wapnia oraz biomateriałów.


DAWKOWANIE: 
  - 1 kapsułka (500 mg) dziennie w trakcie posiłku, nie przekraczać dziennej zalecanej porcji.

SKŁADNIKI: kapsułka zawiera 100% sproszkowanej membrany skorupki jaja kurzego, charakteryzującej się bardzo dobrą przyswajalnością    – naturalne bogactwo białka, kolagenu, kwasu hialuronowego, glukozaminy, siarczanu chondroityny pochodzenia naturalnego, żelatynowa otoczka kapsułki. 

Zalecana w chorobach zwyrodnieniowych – łagodzi ból i sztywność stawów.

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat przeznaczony jest dla osób dorosłych.



UWAGA: produkt jest niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących oraz osób uczulonych na jaja kurze.

PRODUKT POLSKI

Producent:

Avaneko Sp. z o.o.
Fabryczna 2a
46-023 Osowiec

Moja Zielarnia w Poznaniu oferuje naturalne preparaty i mieszankami ziołowe - zapraszamy!

Bądź pierwszym który napisze opinię!

Napisz opinię
Kolagen z Błony jaja kurzego 100g.

Kolagen z Błony jaja kurzego 100g.

Jest białkiem, stanowiącym podstawowy element tkanki łącznej utrzymującej bądź podtrzymującej inne tkanki ciała takie jak: skóra, kości, ścięgna, organy wewnętrzne, mięśnie, chrząstki i naczynia krwionośne. Stanowi on ok. 25% wszystkich białek obecnych w ciele. 

30 innych produktów w tej samej kategorii: