Nowy Narine Zsiadłe Mleko 5 Sasz. Probiotyki Zakwaski Zobacz większe

Narine Zsiadłe Mleko 5 Sasz. Probiotyki Zakwaski

Ocena 
mpn3864

39,80zł brutto

Narine zsiadłe mleko, to to doskonły i naturalny produkt do własnej produkcji zsiadłęgo mleka. Proszek zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus .

Więcej szczegółów

Udostępnij

NARINE ZSIADŁE MLEKO 5 SASZ.


Zakwaska do przygotowania Zsiadłego mleka Narine w domu

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.

WŁAŚCIWOŚCI:
Sfermentowany napój mleczny "Narine" to fermentowany produkt mleczny, który jest mlekiem poddanym fermentacji z użyciem bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez ludzkie ciało niż mleko.

Sposób przygotowania :
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

NARINE probiotyk stymuluje produkcję własnego interferonu, który odgrywa decydującą rolę w ochronie antywirusowej i przeciwnowotworowej, przywraca system odpornościowy organizmu, produkuje znaczną liczbę nieszkodliwych, ale silnych antybiotyków w organizmie, w połączeniu z dowolnymi preparatami medycznymi i produktami spożywczymi, uwalnia enzymy, które promują kompletne trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów oraz asymilacja pierwiastków śladowych, produkuje niezbędne aminokwasy, przywraca metabolizm, zwiększa zawartość hemoglobiny we krwi.

  • Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami
  • Jako jedyny jest tak wysoce odporny na antybiotyki i chemioterapię
  • Usuwa z organizmu metale, grzyby, patogeny i inne zbędne substancje
  • Skuteczność wszechstronnego działania potwierdzona klinicznie w ciągu 50 lat badań przeprowadzonych na ponad 40 tysiącach chorych w szpitalach i instytutach medycznych w Japonii, Rosji, Armenii i innych krajach bliskiego wschodu
  • W wielu krajach stosowany w leczeniu szpitalnym.
  • Przebadany przez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce i Europie

Podczas badań odkryto, że bakteria ma wysoką odporność na antybiotyki, środki chemioterapeutyczne i antyseptyczne.

To powoduje, że:

  • znaczne zmniejszenie szkodliwości antybiotyków,
  • przywraca mikroflorę jelitową,
  • zwiększa aktywność normalnego Escherichia coli,
  • pobudza motorykę jelit,
  • przywraca w szybkim czasie Bifidobacterie i Lactobacillus,
  • zwiększa stężenie hemoglobiny we krwi,
  • pomaga leczyć cukrzycę,
  • choroby ginekologiczne oraz raka.
  • dodatkowo wytwarza także interferon, zwiększając tym samym odporność organizamu i przyczyniając się do leczenia różnych chorób.

 

Bądź pierwszym który napisze opinię!

Napisz opinię
Narine Zsiadłe Mleko 5 Sasz. Probiotyki Zakwaski

Narine Zsiadłe Mleko 5 Sasz. Probiotyki Zakwaski

Narine zsiadłe mleko, to to doskonły i naturalny produkt do własnej produkcji zsiadłęgo mleka. Proszek zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus .

30 innych produktów w tej samej kategorii: