Narum Jogurt Narine - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu
Skład:
Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.
Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie:
- Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.
W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.
Sposób przygotowania:
- Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
- 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
- Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
- Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
- Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
- Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Masa netto: 5g
NARINE probiotyk stymuluje produkcję własnego interferonu, który odgrywa decydującą rolę w ochronie antywirusowej i przeciwnowotworowej, przywraca system odpornościowy organizmu, produkuje znaczną liczbę nieszkodliwych, ale silnych antybiotyków w organizmie, w połączeniu z dowolnymi preparatami medycznymi i produktami spożywczymi, uwalnia enzymy, które promują kompletne trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów oraz asymilacja pierwiastków śladowych, produkuje niezbędne aminokwasy, przywraca metabolizm, zwiększa zawartość hemoglobiny we krwi.
- Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami
- Jako jedyny jest tak wysoce odporny na antybiotyki i chemioterapię
- Usuwa z organizmu metale, grzyby, patogeny i inne zbędne substancje
- Skuteczność wszechstronnego działania potwierdzona klinicznie w ciągu 50 lat badań przeprowadzonych na ponad 40 tysiącach chorych w szpitalach i instytutach medycznych w Japonii, Rosji, Armenii i innych krajach bliskiego wschodu
- W wielu krajach stosowany w leczeniu szpitalnym.
- Przebadany przez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce i Europie
Podczas badań odkryto, że bakteria ma wysoką odporność na antybiotyki, środki chemioterapeutyczne i antyseptyczne.
To powoduje, że:
- znaczne zmniejszenie szkodliwości antybiotyków,
- przywraca mikroflorę jelitową,
- zwiększa aktywność normalnego Escherichia coli,
- pobudza motorykę jelit,
- przywraca w szybkim czasie Bifidobacterie i Lactobacillus,
- zwiększa stężenie hemoglobiny we krwi,
- pomaga leczyć cukrzycę,
- choroby ginekologiczne oraz raka.
- dodatkowo wytwarza także interferon, zwiększając tym samym odporność organizamu i przyczyniając się do leczenia różnych chorób.