Nowy Narine Twaróg N 5 Sasz. Probiotyki Zakwaskiki Zobacz większe

Narine Twaróg N 5 Sasz. Probiotyki Zakwaskiki

Ocena 
mpn3862

33,80zł brutto

Narine twaróg +N, to to doskonły i naturalny produkt do własnej produkcji twarogu. Proszek zawiera bakterie Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis subsp.: cremoris, lactis, Lactobacillus delbrucki, Bulgaricus, Lactobacilus acidophilus.

Więcej szczegółów

Udostępnij

NARINE TWARÓG +N 5 SASZ.


Zakwaska do przygotowania Twarogu Narine w domu

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

Właściwości: Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie potrawy, które będą zaangażowane w przygotowanie twarogu, należy podawać we wrzącej wodzie lub sterylizować na przykład parownikiem.
2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml gotowanej i schłodzonej do 30-35°C wodzie. Dodaj do schłodzonego mleka (1L), dobrze wymieszaj.
4. W celu późniejszego dojrzewania, wlać mieszaninę mleka z fermentatem do garnka, przykryć płócienną chustą i zapewnić stałą temperaturę 30-35°C przez 12 godzin.
5. Uzyskany skrzep pokrój na kostkę o wymiarach około 2x2 centymetry, następnie podgrzej na małym ogniu -temperatura skrzepu powinna podnosić się nie szybciej niż 1°C na 2 minuty, aż do osiągnięcia 38°C. W czasie podgrzewania skrzep należy delikatnie mieszać drewnianą łyżką.
6. Po tym czasie przez 5-7 minut mieszać aż zacznie pojawiać się serwatka. Następnie wyrzucić w durszlak lub chustę, przecedzić. Twarożek jest gotowy. Można go ucisnąć do uzyskania właściwego kształtu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

NARINE probiotyk stymuluje produkcję własnego interferonu, który odgrywa decydującą rolę w ochronie antywirusowej i przeciwnowotworowej, przywraca system odpornościowy organizmu, produkuje znaczną liczbę nieszkodliwych, ale silnych antybiotyków w organizmie, w połączeniu z dowolnymi preparatami medycznymi i produktami spożywczymi, uwalnia enzymy, które promują kompletne trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów oraz asymilacja pierwiastków śladowych, produkuje niezbędne aminokwasy, przywraca metabolizm, zwiększa zawartość hemoglobiny we krwi.

  • Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami
  • Jako jedyny jest tak wysoce odporny na antybiotyki i chemioterapię
  • Usuwa z organizmu metale, grzyby, patogeny i inne zbędne substancje
  • Skuteczność wszechstronnego działania potwierdzona klinicznie w ciągu 50 lat badań przeprowadzonych na ponad 40 tysiącach chorych w szpitalach i instytutach medycznych w Japonii, Rosji, Armenii i innych krajach bliskiego wschodu
  • W wielu krajach stosowany w leczeniu szpitalnym.
  • Przebadany przez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce i Europie

Podczas badań odkryto, że bakteria ma wysoką odporność na antybiotyki, środki chemioterapeutyczne i antyseptyczne.

To powoduje, że:

  • znaczne zmniejszenie szkodliwości antybiotyków,
  • przywraca mikroflorę jelitową,
  • zwiększa aktywność normalnego Escherichia coli,
  • pobudza motorykę jelit,
  • przywraca w szybkim czasie Bifidobacterie i Lactobacillus,
  • zwiększa stężenie hemoglobiny we krwi,
  • pomaga leczyć cukrzycę,
  • choroby ginekologiczne oraz raka.
  • dodatkowo wytwarza także interferon, zwiększając tym samym odporność organizamu i przyczyniając się do leczenia różnych chorób.

 

Bądź pierwszym który napisze opinię!

Napisz opinię
Narine Twaróg N 5 Sasz. Probiotyki Zakwaskiki

Narine Twaróg N 5 Sasz. Probiotyki Zakwaskiki

Narine twaróg +N, to to doskonły i naturalny produkt do własnej produkcji twarogu. Proszek zawiera bakterie Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis subsp.: cremoris, lactis, Lactobacillus delbrucki, Bulgaricus, Lactobacilus acidophilus.

30 innych produktów w tej samej kategorii: