P3274
43,00zł brutto
brutto
Miód wielokwiatowy jest to najczęściej spotykana odmiana miodu, który cechuje różnorodność składników oraz smaków.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
Opis:
Jest zbierany przez pszczoły z sadów i roślin uprawnych. Miód z nektaru kwiatów wiosennych jest jasny i bardzo słodki. Natomiast miód wielokwiatowy z nektaru roślin jesiennych ma ciemniejszą barwę i bardziej gorzki smak. Może być używany, jako naturalny słodzik albo składnik mikstur zwiększających odporność.
STOSOWANIE
Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Można spożywać go z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.
Pamiętać trzeba, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50 stopni C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.
Składniki: Miód wielokwiatowy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna – 1420 kj/334kcal
Tłuszcz- 0g
Kwasy tłuszczowe nasycone(kwasy nasycone)-0g
Węglowodany-83g
W tym
Cukry- 72g
Białko-0.5g
Sól-0g.
Produkt wart swojej ceny. Towar bardzo dobrej jakości.
Serdecznie polecam zakupy.
6 innych produktów w tej samej kategorii: