Acerola 250 mg. 100 tabl. My Vita Zobacz większe

Acerola 250 mg. 100 tabl. MyVita

Ocena 
mpn3002

23,50zł brutto


Acerola to naturalna witamina c. Acerola to owoc z rekordową zawartością witaminy C.

Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn.

Acerola to ważny antyoksydant dla systemu odpornościowego który pomaga obniżyć poziom wolnych rodników które przyczyniają się do zachorowania na raka. 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Udostępnij

Zastosowanie: suplementacja diety w witaminę C.

 

Zalecane spożycie: 1 tabletka 2 razy dziennie. Popić wodą. Spożywać w trakcie posiłku.

 

Składniki: ekologiczny suszony sok z owocu aceroli standaryzowany na 17% witaminy C, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu.

 

2 tabletki zawierają: ekologiczny suszony sok z owocu aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na 17% witaminy C 500mg, witamina C 85mg (106%).

 

*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.

 

Przeciwwskazania: nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom.

 

Ważne wskazówki: 

Suplement należy przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci.

Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz prowadzenie zdrowego tryby życia.

Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.

Produkt nie zawiera dodatku kwasu l-askorbinowego.

 

Wyprodukowano w UE dla: 

Proness

ul. Nowodworska 17, 

59-220 Legnica

Acerola to naturalna witamina c.

Acerola to owoc z rekordową zawartością witaminy C.

Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn.

Acerola to ważny antyoksydant dla systemu odpornościowego który pomaga obniżyć poziom wolnych rodników które przyczyniają się do zachorowania na raka.

Poza tym w owocach aceroli znajdziemy bogactwo składników budulcowych, występuje znaczna ilość prowitaminy A oraz tiamina (witamina B1), ryboflawina (witamina B2), niacyna (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo.

Acerola (łac. Malpighia glabra) - to odmiana wiśni rosnąca w Ameryce Południowej, głównie w Brazylii. Owoce tej rośliny uznane są za najbogatsze na świecie źródło naturalnej witaminy C i flawonoidów stabilizujących witaminę C czyli hamujących jej rozkład (utlenianie).

Witamina C:

  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego;
  • pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu, w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania: naczyń krwionośnych, chrząstki, dziąseł, zębów, kości, skóry
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
  • (wspomaga zwalczanie wolnych rodników)
  • przyczynia się do zmniejszenia się uczucia zmęczenia i znużenia
  • zwiększa przyswajanie żelaza
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowaniu układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 200mg witaminy C dziennie (w naszym przypadku to ok.2 tabletki) powyżej zalecanej dziennej porcji witaminy C (która wynosi ok 80mg).

Zawartość opakowania: 100 tabletek


Bądź pierwszym który napisze opinię!

Napisz opinię
Acerola 250 mg. 100 tabl. MyVita

Acerola 250 mg. 100 tabl. MyVita

Acerola to naturalna witamina c. Acerola to owoc z rekordową zawartością witaminy C.

Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn.

Acerola to ważny antyoksydant dla systemu odpornościowego który pomaga obniżyć poziom wolnych rodników które przyczyniają się do zachorowania na raka. 

6 innych produktów w tej samej kategorii: