Lapacho 100 g (Pau d`Arco) Zobacz większe

Lapacho 100 g (Pau d`Arco)

11,99zł brutto

ZASTOSOWANIE:

- zakażeniach grzybicznych

- chorobach zapalnych wątroby i nerek

- w owrzodzeniach dwunastnicy, nieżycie żołądka

- alergiach

- urazach i źle gojących się ranach

- chorobach skórnych

- białaczkach, niedokrwistości, stwardnieniach tętnic

Więcej szczegółów

Udostępnij

Herbata Lapacho 100g   Lapacho jest to drzewo hodowlane, które występuje w lasach Ameryki południowej - w Andach. Kwiaty, kora i sok tego drzewa wykorzystywana jest do wyrobów leków. Stwierdzono, że Lapacho nie ma żadnych skutków ubocznych. Herbatę otrzymuje się z czerwonobrązowych, cienkich kawałków kory drzewa. W przeciwieństwie do herbaty czarnej Lapacho nie zawiera żadnych substancji pobudzających.

Ma ona dużo właściwości leczniczych, zawiera w sobie żelazo, wapń, mangan i magnez. Zapobiega infekcji, poprawia obraz krwi, oraz sprzyja wzrostowi ilości czerwonych krwinek. Składniki, które występują w korze tego drzewa to lapachol, betalapachol, hydroksynaftochinon - są one pomocne w zwalczaniu opryszczki, oraz wirusów grypy.

Zalecana jest picie naparu podczas leczenia antybiotykami – skutecznie zapobiega grzybicy.     Lapacho znane jest przede wszystkim z następujących właściwości:  

- Pobudza układ odpornościowy, ze względu na swoje właściwości antybakteryjne i antywirusowe zmniejsza rozwój bakterii typu Brucela, polio wirusów, herpes simplex 1 i 2 oraz różnych wirusów powodujących grypę.

- Lapacho jest silnym antyutleniaczem. Chroni ciało przed toksynami, oczyszcza organizm z różnego rodzaju pleśni m.in. candidy. Pleśń powoduje wiele chorób i uciążliwych dolegliwości, w tym między innymi astmę i alergię.

- Poprawia między innymi metabolizm oraz funkcje szpiku kostnego, śledziony i trzustki. - Preparat stymuluje produkcję czerwonych i białych krwinek, zwiększa dotlenienie, wzmacnia serce i naczynia krwionośne. Lapaczo zapobiega także powstawaniu różnych chorób krwi, w tym raka krwi.

- Wywar ma pozytywny wpływ na skórę, likwiduje objawy egzemy, łuszczycy oraz liszajów, poprawia wygląd skóry.    

Zastosowanie :La Pacho znajduje duże zastosowanie w leczeniu naturalnym, gdy wymagana jest poprawa czynności układu immunologicznego organizmu w:

- zakażeniach grzybicznych

- chorobach zapalnych wątroby i nerek

- w owrzodzeniach dwunastnicy, nieżycie żołądka

- alergiach

- urazach i źle gojących się ranach

- chorobach skórnych

- białaczkach, niedokrwistości, stwardnieniach tętnic

- wspomaga leczenie cukrzycy (TYP II), gdyż obniża poziom cukru we krwi

- stosowany zewnętrznie działa przeciwzapalnie m. in. przy zapaleniu szyjki macicy.

Sposób przyrządzenia naparu:

Do parzenia używamy 1-2 łyżeczek na szklankę wody. Gotujemy na wolnym ogniu od 5 do 20 minut pod przykryciem i zostawiamy wywar na 10-15min do naciągnięcia. Powstaje napar o kolorze brązowym o cierpkim smaku. Pijemy herbatę 2-5 szklanek dziennie.

pau darco, pau d`arco, lapacho

Napisz opinię

Lapacho 100 g (Pau d`Arco)

Lapacho 100 g (Pau d`Arco)

ZASTOSOWANIE:

- zakażeniach grzybicznych

- chorobach zapalnych wątroby i nerek

- w owrzodzeniach dwunastnicy, nieżycie żołądka

- alergiach

- urazach i źle gojących się ranach

- chorobach skórnych

- białaczkach, niedokrwistości, stwardnieniach tętnic

30 innych produktów w tej samej kategorii: