Miód Manuka MGO 250+ 500g Zobacz większe

Miód Manuka MGO 250+ 500g

194,00zł brutto

półkilogramowe opakowanie nowozelandzkiego Miodu Manuka MGO™ 250+. Certyfikat MGO™ 250+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 250 mg/kg. Methylglyoxal to substacja, która występuje naturalnie tylko w niektórych miodach Manuka.

Więcej szczegółów

Udostępnij

Informacje podstawowe

Nowozelandzki miód Manuka MGO™ 250+ w 500 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartościąmethylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Informacje o certyfikacie MGO™

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. 

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

ProduktMethylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka30-800 +
Inne miody0-10
Inne produkty żywnościowe

0-50

 

Napisz opinię

Miód Manuka MGO 250+ 500g

Miód Manuka MGO 250+ 500g

półkilogramowe opakowanie nowozelandzkiego Miodu Manuka MGO™ 250+. Certyfikat MGO™ 250+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 250 mg/kg. Methylglyoxal to substacja, która występuje naturalnie tylko w niektórych miodach Manuka.

30 innych produktów w tej samej kategorii: