Miód Manuka MGO 250+ 250g Zobacz większe

Miód Manuka MGO 250+ 250g

99,00zł brutto

Miód Manuka - NAJZDROWSZY MIÓD NA ŚWIECIE

zastosowanie:

 

  • bardzo korzystny wpływ na układ pokarmowy
  • wzmacnia odporność organizmu
  • pomocny w utrzymaniu zdrowej skóry

Więcej szczegółów

Udostępnij

Informacje podstawowe

 

Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO™ 250+ w małym, 250 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg. 

 

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

 

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

 

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

 

Naukowo potwierdzone właściwości

 

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

 

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

 

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku:  rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

 

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

 

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

 

ProduktMethylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka30-800 +
Inne miody0-10
Inne produkty żywnościowe

0-50

Napisz opinię

Miód Manuka MGO 250+ 250g

Miód Manuka MGO 250+ 250g

Miód Manuka - NAJZDROWSZY MIÓD NA ŚWIECIE

zastosowanie:

 

  • bardzo korzystny wpływ na układ pokarmowy
  • wzmacnia odporność organizmu
  • pomocny w utrzymaniu zdrowej skóry

30 innych produktów w tej samej kategorii: