Pektyna Jabłkowa proszek 113 g SOLGAR Zobacz większe

Pektyna Jabłkowa proszek 113 g SOLGAR

81,00zł brutto

Pektyna Jabłkowa Dawkowanie: ¼ łyżeczki dziennie  Opakowanie: 113 g Zapewnia kurację: ok. 90 dni Dawkowanie: ¼ łyżeczki dziennie  Opakowanie: 113 g Zapewnia kurację: ok. 90 dni

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Udostępnij

Pektyna Jabłkowa „Jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z dala ode mnie”- przysłowie angielski „Do zdrowia potrzebne też czasami są leki, które pochodzą z apteki”- przysłowie Solgara. Pektyna jabłkowa oferowana przez firmę Solgar pochodzi z upraw jabłek uprażonych bez użycia środków ochrony roślin. Aral (Diaminozyd) – stabilizuje i ujednorodnia proces dojrzewania jabłek w sadzie, poprawia ich trwałość po zebraniu. Niezależnie od certyfikatu dostarczonego przez producenta każda partia jest zawsze badana i kontrolowana przed rozpoczęciem produkcji przez laboratorium firmy Solgar.  Pektyna jabłkowa firmy Solgar jest 100% naturalnym źródłem wysoko zmetylowanego błonnika pektynowego. Wysoko zmetylowane błonniki pektynowe zapewniają najlepszą siłę i szybkość żelowania. Skład: Jedna czwarta (¼) łyżeczki zawiera około:                  100% wysokometylowanej pektyny jabłkowej w proszku 1000 mg (1 gram)     Dawkowanie: ¼ łyżeczki dziennie  Opakowanie: 113 g Zapewnia kurację: ok. 90 dni   MOŻLIWE ZASTOSOWANIA:   biegunki choroby woreczka żółciowego drażliwość jelit hemoroidy miażdżyca modulowanie poziomu glukozy we krwi nadwaga oczyszczanie organizmu z toksyn i metali ciężkich profilaktyka przeciwnowotworowa profilaktyka przeciwzawałowa serca rany, zewnętrznie (jako roztwór wodny) wrzody i krwawienie w przewodzie pokarmowym wysoki poziom cholesterolu zapalnie okrężnicy zaparcia.   Regulacja wypróżnień Pektyna wędruje przez cały przewód pokarmowy w stanie praktycznie niezmienionym. Jednakże wzdłuż całej drogi wchłania wodę, tworząc galaretowaty żel, przez co zwiększa się objętość i ciężar grawitacyjny mas kałowych. Wpływa to na zwiększenie uczucia parcia i przyspiesza eliminacje niestrawionych resztek. Pektyny pomagają budować fizjologicznie poprawną strukturę mas kałowych. Pomagają zapobiegać zaparciom. Z drugiej strony, ze względu na dużą zdolność wiązania wody, nie tracą swojej zdolności regulacyjnej przy luźnych stolcach i zaparciach. Pektyny są niezbędnym buforem regulacji wypróżnień. Przy biegunkach przeciwdziałają bakteriom fermentacyjnym nie dopuszczając do ich dalszego rozwoju oraz usuwając je wraz z kałem. Regulacja poziomu cholesterolu Pektyny dzięki swojej konsystencji wyłapują i usuwają kwasy żółciowe z jelit. Powoduje to hamowanie biosyntezy cholesterolu w wątrobie, ponieważ wątroba używa kwasów żółciowych do jego produkcji. Gdy zostają usunięte, obniża się poziom cholesterolu. Wydalanie kwasów żółciowych to główny sposób pozbywania się z organizmu nadmiaru cholesterolu. Pektyny również redukują ilość cholesterolu, który człowiek spożywa wraz z tłustymi pokarmami. Zapobiega to miażdżycy i pośrednio chroni przed zawałem serca. Już w 1960 r. wykazano, że 15 g pektyny dziennie (tyle znajduje się w 1 kg jabłek) potrafi utrzymać w normie poziom cholesterolu we krwi u dorosłego człowieka. Stabilizacja poziomu cukru Pektyna opóźnia przemianę węglowodanów poprzez częściowe blokowanie dostępu glukozy do krwi, co z kolei zmniejsza wydzielenie insuliny i pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi. Ma to związek z uczuciem sytości i kontrolowaniem apetytu. Pektyny są dobrymi modulatorami glukozy. Kontrola masy ciała Pektyna pomaga zrzucić nadmiar zbędnych kilogramów. Mechanizm działania jest naturalny i bardzo prosty. Pektyna pęczniejąc zwiększa objętość pokarmu przez co mechanoreceptory żołądkowe wysyłają sygnał odbierany przez ośrodek sytości w mózgu przy znacznie mniejszej objętości samego pokarmu, co ogranicza spożycie i kaloryczność jedzonego posiłku. Poprzez regulację poziomu cukru we krwi, zmniejsza uczucie głodu. Oczyszczanie organizmu z toksyn i metali ciężkich Pektyny eliminują z organizmu toksyny, metale ciężkie (dzięki zdolności jonowymiennych wolnych grup karboksylowych). Eliminują nawet substancje rakotwórcze takie jak azotany. Pektyny redukują przyswajanie szkodliwego strontu 90. Podczas trawienia pektyny wiążą niektóre metale ciężkie, takie jak kobalt i ołów w nierozpuszczalne sole, które są potem wydalane z organizmu.   INNE ZASTOSOWANIA   Pektyny działają niszcząco na takie bakterie jak: stafylokoki i streptokoki, wywołując wiele różnych chorób m.in. próbowano leczyć nimi głębokie, dochodzące do kości ropiejące rany. Okazało się, że roztwór wodny pektyny ułatwił gojenie się ran, dzięki niszczącemu wpływowi na bakterie oraz przyspieszaniu powstawania nowej zdrowej tkanki. Okazało się również, że pektyny leczą rany wewnętrzne, jak np. wrzody i krwawienia w całym przewodzie pokarmowym.   Termin ważności: 31.07.2013r  

Napisz opinię

Pektyna Jabłkowa proszek 113 g SOLGAR

Pektyna Jabłkowa proszek 113 g SOLGAR

Pektyna Jabłkowa Dawkowanie: ¼ łyżeczki dziennie  Opakowanie: 113 g Zapewnia kurację: ok. 90 dni Dawkowanie: ¼ łyżeczki dziennie  Opakowanie: 113 g Zapewnia kurację: ok. 90 dni

30 innych produktów w tej samej kategorii: