SWANSON Health Products
P1485
23,50zł brutto
brutto
-prekursor w syntezie tlenku azotu, prowadzi do obniżenia ciśnienia krwi, zwiększenia elastyczności błon, zwiększa ilość substancji odżywczych we krwi, przyspiesza regenerację po wysiłku i zwiększa masę mięśniową
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
AJIPURE to aminokwasy, które produkowane są w procesie fermentacji przy użyciu naturalnych nie zwierzęcych surowców. Potwierdzona czystość aminokwasów wacha się w przedziale 99-100%.
L-ARGININA jest aminokwasem endogennym o bardzo szerokim zastosowaniu. Prekursor tlenku azotu Wspiera zdrowy poziom ciśnienia krwi
Zawartość 1 kapsułki: AjiPure® L-Arginina 500mg Skład: ajipure l-arginina, żelatyna (otoczka kapsułki), stearynian magnezu i/lub krzemionka (substancje przecwizbrylające)
Sposób użycia: Jedna kapsułka dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
AjiPure® i logo AjiPure są znakami zastrzeżonymi przez Ajinomoto AminoScience LLC
Opakowanie: 60 kapsułek
Informacje dodatkowe: L-Arginina inaczej kwas 2-amino 5-guanidynowalerianowy - to aminokwas endogenny, czyli taki, który może być wytworzony przez nasz organizm z innych związków. Organizm nie potrzebuje więc dostarczania tego aminokwasu z pożywieniem! Można powiedzieć, że arginina występuje w całym naszym organizmie, jest cegiełką budującą nasze białka. Z biegiem lat badacze odkryli, iż arginina pełni bardzo ważną rolę. Dowiesz się o niej w dalszej części posta. Zaczniemy od początku, kilka słów historii. Po raz pierwszy arginina została wyizolowana z pestek łubinu w 1886 roku. W 1930 roku W.C. Rose określa, że jest ona składnikiem naszego organizmu. W 1932 Krebs odkrywa, że pełni ważną rolę w cyklu ornitynowym. W 1940 roku Foster wzmiankuje, że arginina pełni ważną rolę w syntezie kreatyny - związku niezbędnego do przechowywania energii w mięśniach. Lata pięćdziesiąte i siedemdziesiąte ubiegłego stulecia przynoszą wyniki badań, wskazujące, że arginina jest aminokwasem endogennym (non- essential). Okazuje się, że nie jest tak jednak u dzieci i osób ciężko chorych, u których niezbędne jest dodatkowe spożycie tego aminokwasu wraz z pożywieniem. Później wychodzi na jaw, że arginina zużywana jest przez wiele różnych komórek, pełni m.in. rolę w odpowiedzi immunologicznej i neurotransmisji. Czy wiesz, że z argininy powstaje tlenek azotu? Produkty powstające z argininy to m.in. substancje sygnałowe komórek: tlenek azotu, kwas glutaminowy (który może zostać przekształcony w GABA - kolejny związek sygnałowy) oraz agmatyna. Suplementacja argininy - cała prawda?
Badania nad rolą argininy w organizmie trwają od około 25 lat i kolejne wyniki są coraz bardziej zaskakujące. W latach 80’ mówiło się o odkryciu cudownego aminokwasu. Dziś podchodzi się do tego coraz bardziej sceptycznie. Ze względu na szeroki profil działania argininy, trzeba kontrolować szereg wielu czynników, by nie zaszkodzić osobie ją spożywającą. Poniżej przedstawiam zakres działania argininy, który jest wykorzystywany przez producentów w reklamach ich produktów: - prekursor w syntezie tlenku azotu, prowadzi do obniżenia ciśnienia krwi, zwiększenia elastyczności błon, zwiększa ilość substancji odżywczych we krwi, przyspiesza regenerację po wysiłku i zwiększa masę mięśniową - stymuluje wydzielanie hormonu wzrostu - zwiększa odporność organizmu - skraca czas gojenia się ran - zmniejsza ryzyko chorób serca, w tym zawału - zmniejsza tłuszczową masę ciała - zwiększa czułość na insulinę - zwiększa erekcję, polepsza spermatogenezę - przyspiesza cyrkulację krwi w organizmie - działa jako przeciwutleniacz - chroni nerki
Produkt wart swojej ceny. Towar bardzo dobrej jakości.
Serdecznie polecam zakupy.