KAWON
P1178
3,20zł brutto
brutto
Estragon to niezbędny element sosu Bearnaise, holenderskiego, a także tatarskiego. Świetny dodatek do zup, pieczeni, drobiu, dań z ryb oraz delikatnych warzyw. Polecany jako składnik octu i mieszanek octowych, poza tym kiszonych warzyw
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Udostępnij
Od wieków ceni się smakowe i zdrowotne walory ziołowych przypraw. Z zielonego serca Wielkopolski, gdzie wiedza, doświadczenia i pasja kolejnych pokoleń zielarzy tworzy cenny surowiec, otrzymujesz produkt, który wzbogaci Twoje doznania kulinarne i doda zdrowia.
Wskazania do stosowania:
Estragon to niezbędny element sosu Bearnaise, holenderskiego, a także tatarskiego. Świetny dodatek do zup, pieczeni, drobiu, dań z ryb oraz delikatnych warzyw. Polecany jako składnik octu i mieszanek octowych, poza tym kiszonych warzyw - zwłaszcza ogórków. Smakowo i zapachowo dobrze łączy się z trybulą i pietruszką.
Działanie:
Estragon przyspiesza trawienie. Ziele ogromnie w naszej kuchni niedoceniane, zawiera prowitaminę A, witaminę C. Jest środkiem wzmacniającym żołądek, stosuje się je w naparach przy nerwicy żołądka i stanach nieżytowych dróg trawiennych.
Sposób użycia:
Sproszkowane suche ziele jest dobrą przyprawą trawienną do zup i sosów, a ze względu na smak można je stosować tam, gdzie zdrowie pacjenta wymaga diety bezsolnej.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze pokojowej.
Produkt naturalny z upraw kontrolowanych.
Produkt wart swojej ceny. Towar bardzo dobrej jakości.
Serdecznie polecam zakupy.