Preparaty ziołowe

Producenci

JAGODY GOJI - CZERWONE DIAMENTY - 1 KG

JAGODY GOJI - CZERWONE DIAMENTY - 1 KG Powiększ do pełnego rozmiaru

Występowanie w nasionach goji przydatnych witamin i minerałów pozytywnie wpływa na  nasze włosy i paznokcie, skóra jest odpowiednio nawilżona a procesy starzenia opóźnione

Więcej szczegółów

51,90zł

Suszone jagody goji 1kg

Owoce goi rosną na drzewie zwanym kolcowój chiński, na kontynencie Azjatyckim.

 W dzisiejszych czasach są uprawiane w różnych rejonach świata o umiarkowanym klimacie.

Owoce goji to wydłużone, czerwone jagody, od wielu wieków stosowane w chińskiej medycynie ludowej jako źródło żywotności, działające pozytywnie na zmysły. Dziś stosowane są  jako dodatek do posiłków, są komponentem suplementów diety czy kosmetyków pielęgnacyjnych.

Owoce goji zawierają wiele wartościowych minerałów:

- witaminy,

- antyoksydanty,

- nienasycone kwasy tłuszczowe.

 

Przeciwutleniacze to związki, które zwalczają  wolne rodniki. Te aktywne formy tlenu atakują nasze komórki oraz ich materiał genotypowy. Zgromadzenie ich może w przyszłości  być skutkiem powstania nowotworów. Prócz tego, wolne rodniki uszkadzają tkankę łączną, czyli między innymi kolagen, przyczyniając się do powstawania zmarszczek.

Wolne rodniki powstają w naszych komórkach w wyniku:

- promieniowania słonecznego,

- przebywania w skażonym środowisku,

- podstawowych przemian komórkowych,

- palenia tytoniu,

- złej diety.

 

Gdy tworzy się  ich zbyt dużo, wtedy nasz organizm nie może sprostać  z poprawą wszystkich uszkodzeń. Trzeba zaznaczyć, że procesy naprawcze wraz z wiekiem ulegają  osłabieniu. Wolne rodniki biorą udział w zwalczaniu takich chorób jak miażdżyca, nadciśnienie czy choroby nowotworowe.

Występowanie w nasionach goji przydatnych witamin i minerałów pozytywnie wpływa na nasze włosy i paznokcie, skóra jest odpowiednio nawilżona a procesy starzenia opóźnione

Występowanie naturalnego błonnika oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych sprzyja procesowi redukcji tkanki tłuszczowej. Minimalizuje on wchłanianie z pokarmu cukrów oraz tłuszczy, co potęguje ochronę przed chorobami cywilizacyjnymi.

Jagody Goji są źródłem najwyższej zawartości antyoksydantów na świecie. Posiadają  ich od 2 do 4 razy więcej niż czarna jagoda. 

 

Dawkowanie:

Spożywać około 15-45 g suszonych jagód Goji na dzień.

 Warto tez sporządzać z nich maseczki do twarzy, szczególnie dla skóry szarej i zmęczonej.

Nie dosładzane, bez środków konserwujących, nie siarkowane